Правдико

Информатор

 
 

Објавено: 26/04/2014

Специјализирана обука за новиот Закон за кривична постапка

Од 28 до 30 април 2014 година, во хотел Континентал во Скопје, со почеток во 10:00 часот, во организација на Академијата за судии и јавни обвинители, а во соработка и со финансиска поддршка на Мисијата…


 
 

Објавено: 26/04/2014

Напредна обука на тема притвор во соработка со Американската адвокатска комора

Со задоволство Ве известуваме дека продолжуваме со организација на специјализирани, односно напредни обуки наменети за адвокатите коишто успешно ги завршија базичните обуки за адвокати за новиот Закон за кривична постапка, заеднички организирани од страна на…


 
 

Објавено: 26/04/2014

Повик за учество на конференција на тема “новините во семејното и наследното право во граѓанскиот законик на РМ”

Адвокатската комора на Република Македонија, организира конференција на тема “Новините во семејното и наследното право во Граѓанскиот законик на РМ“, на која свои излагања ќе имаат Проф. Д-р. Дејан Мицковиќ и Доцент Д-р. Ангел Ристов, Правен…


 
 

Објавено: 20/04/2014

Повик за учесници на тренинг за права на студенти

Младински образовен форум објавува повик за студенти за предавања за запознавање со нивните права и слободи како и механизмите на заштита. Предавањата ќе се одржат во периодот од 24ти до 26ти април во просториите на Универзитетската библиотека во…


 
 

Објавено: 18/04/2014

СЕМИНАР: Новини во приватизацијата на градежното земјиште во државна сопственост и анализа на Законот за вонсудско спогодување

ЦЕЛИ НА ОБУКАТА I. НОВИНИ ВО ПРИВАТИЗАЦИЈАТА НА ГРАДЕЖНОТОЗЕМЈИШТЕ ВО ДРЖАВНА СОПСТВЕНОСТ Со Законот за изменување и дополнување на Законот за приватизација и закуп на градежното земјиште во државна сопственост (од февруари 2014 год. Сл….


 
 

Објавено: 17/04/2014

Изменета верзија на правилникот за начинот на одмерување на казните

До Адвокатската комора на Република Македонија е доставена изменета верзија на Правилникот за начинот на одмерување на казни заради давање мислење во смисла на член 1 од Законот за измена на Кривичниот законик (Службен весник…


 
 

Објавено: 16/04/2014

Работилница „Меѓународна соработка во граѓански и трговски спорови“

Академијата за судии и јавни обвинители денеска и утре е домаќин на тркалезна маса на тема „Меѓународна соработка во граѓански и трговски спорови“ на која предавачи се судии од Холандија, Шпанија, Хрватска и Словенија. За…


 
 

Објавено: 15/04/2014

СОВЕТУВАЊЕ на тeмa “Рaбoтa на судските службеници согласно Судски деловник, Службен весник 66/2013“

Академијата за судии и јавни обвинители организира советување на тема “Работа на судските службеници (согласно Судски деловник, Службен весник 66/2013)“ кое ќе се одржи на 16 април 2014 година (среда), во просториите на Апелационен суд Штип, со почеток во 10:00 часот.


 
 

Објавено: 10/04/2014

Пријавете се за тркалезна маса на тема “Кривични дела поврзани со хартии од вредност”

Академијата за судии и јавни обвинители во соработка со Комисијата за хартии од вредност организира Тркалезна маса на тема: “Кривични дела поврзани со хартии од вредност”, и истата е наменета за судии од кривичните оддели,…


 
 

Објавено: 04/04/2014

Пријавете се за напредна обука за новиот ЗКП посебни постапки – модул 4

Академијата за судии и јавни обвинители во соработка и со финанска поддршка на Набљудувачката мисија на ОБСЕ во Скопје и ОПДАТ Програмата при Амбасадата на САД во Република Македонија, продолжува со реализација на специјализирани обуки…


Партнери на Правдико