Во подготовка се измени во Законот за индустриски – зелени зони | Правдико

Правдико

   

Во подготовка се измени во Законот за индустриски – зелени зони

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Со Законот за изменување и дополнување на Законот за индустриски – зелени зони, се воведуваат нови одредби со кои се уредуваат: Промени во однос на субјекти кои може да бидат основачи и оператори на зони, Промени во постапката за основање на зона, Терминолошка промена на поимот сопственик во корисник на зона, Отуѓување и закуп на земјиште во зона, Видови дејности и услови за вршење дејности во зелени зони, Поволности за корисниците во зоната,Воспоставување на единствен регистар на индустриски и зелени зони и Усогласување на одредбите од законот со новиот Закон за општата управна постапка.

Целта на предложеното изменување и дополнување на Законот за индустриски – зелени зони е овозможување на индустриските –зелени зони да заживеат во пракса и да станат атрактивни за инвеститорите.

Временската рамка за изготвување на предлог законот:02/02/2018 – 02/03/2018

Препорачуваме

Партнери на Правдико