Ќе се основа Агенција за странски инвестиции и промоција на извозот на РМ | Правдико

Правдико

   

Ќе се основа Агенција за странски инвестиции и промоција на извозот на РМ

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Министерството за економија подготвуваат Предлог на закон за изменување на Законот за основање на Агенција за странски инвестиции и промоција на извозот на Република Македонија.

Со Предлог на законот за изменување на Законот за основање на Агенција за странски инвестиции и промоција на извозот на Република Македонија се брише одредбата за економските промотори, со оглед на тоа дека истите нема да бидат повеќе во надлежност на Агенцијата. Воедно ќе се брише одредбата со која еден од условите предвидени за директорот на Агенцијата се психолошки тест и тест за интегритет.

Со Предлог на законот за изменување на Законот за основање на Агенција за странски инвестиции и промоција на извозот на Република Македонија ќе се допрецизираат одредени одредби и се усогласуваат со одредбите на Законот за административни службеници ( Службен весник на Република Македонија бр. 11/18).

Временската рамка за изготвување на предлог законот: 15/02/2018 – 15/03/2018

Препорачуваме

Партнери на Правдико