Адвокатите да достават коментари на Нацрт законот за спречување перење пари и финансирање на тероризам | Правдико

Правдико

   

Адвокатите да достават коментари на Нацрт законот за спречување перење пари и финансирање на тероризам

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Ве информираме дека Нацрт законот за спречување перење пари и финансирање на  тероризам е објавен на ЕНЕР (https://ener.gov.mk/Default.aspx?item=pub_regulation&subitem=view_reg_detail&itemid=60126 ).

Ги повикуваме членовите на Адвокатската комора на РСМ, внимателно да го разгледаат Нацрт законот и своите коментари, забелешки или сугестии заклучно со 30.04.2021  да ги достават до Комората  на меил: lawyermk@mba.org.mk. Дополнително адвокатите можат да  коментираат и на Енер.

Нацрт законот погледнете го ТУКА

Препорачуваме

Партнери на Правдико