Анализа за примената на начелото на неказнување на жртви на трговија со луѓе во РМ | Правдико

Правдико

   

Анализа за примената на начелото на неказнување на жртви на трговија со луѓе во РМ

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Screenshot_2Трговијата со луѓе, која преставува тешко кривично дело и современ облик на ропство, во глобални рамки, добива се пошироки размери и води кон ограничување на слободата и можноста за избор на милиони лица и нивна експлоатација со средства на присилба, принуда, измама и злоупотреба за различни цели – сексуална и трудова експлоатација, присилно вршење на криминални активности, присилни бракови и бременост, незаконито посвојување, отстранување и пресадување делови од човековото тело и други недопуштени форми на експлоатација.

Целото издание можете да го превземете ТУКА

Партнери на Правдико