Aжурирана листа на предмети кои се судат во вонредна состојба за месец Mај 2020 година | Правдико

Правдико

   

Aжурирана листа на предмети кои се судат во вонредна состојба за месец Mај 2020 година

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Основниот кривичен суд Скопје ја информира јавноста дека почнувајќи од денеска па се до следно известување, во Кривичниот суд ќе се судат само предмети во кои еден или повеќе обвинети имаат мерка притвор или куќен притвор, предмети од член 205 и 206 од КЗ поврзани со загрозување на здравјето на граѓаните и предмети поврзани со нарушување на полицискиот час и другите мерки на Владата на РСМ за заштита од ширење на вирусот Ковид – 19, а за чие постапување надлежен е судот.

Воедно судот ќе постапува и по сите итни предмети за кои се надлежни кривичните совети, а по кои се постапува на нејавни седници. За таа цел изготвена е листа од 39 притворски предмети, насрочени во следните 30 дена за кои предмети странките кои имаат усна или писмена покана се должни да дојдат на закажаното судење, додека странките во сите други постапки кои не се наведени на листата ќе добијат дополнителни покани за следните термини.

Согласно Уредбата со законска сила за роковите во судските постапки за време на вонредна состојба, усвоена на седница на Влада на РСМ на 30.03.2020 година, судот со новата листа на предмети значително го намали бројот на насрочени расправи, а со тоа и фреквенцијата на луѓе во судот како дел од препораките за заштита од ширење на вирусот. Како суд уште еднаш апелираме и до сите странки, кои се дел од новата листа на приоритетни предмети, доследно да ги почитуваат прораките и мерките за заштита, а судот ќе продолжи со редовни дезинфекции на судниците и другите простории, мерење на температурата со бесконтактни уреди на сите кои ќе влезат во судот и задолжение за носење медициснки маски и стерили ракавици.

НАПОМЕНА – листата зависно од потребите ќе биде ажурирана и надополнета за што јавноста ќе биде дополнително известена.

ЛИСТА НА ПРИОРИТЕТНИ ПРЕДМЕТИ

Одделение – КОК

Судија Васка Николовска – Масевска

КОК.бр. 116/19 – 26 и 27 мај

Судија Горан Бошевски

КОК.бр. 44/20 – 19 мај / КОК.бр.39/20 – 12 мај / КОК.бр. 81/19 – 27 мај.

Судија Добрила Кацарска

КОК.бр. 146/19 –  14, 19, 28 мај / КОК бр. 45/20 – 11 мај

Судија Владимир Туфегџиќ

КОК.бр. 42/20 – 6 мај / КОК бр.30/20 – 4 мај, 18 мај / КОК бр.46/20 – 6 мај /

КОК бр.101/19 – 19 мај

Судија Дарко Тодоровски

КОК.бр. 53/19 – 6, 13, 18 и 20  мај / КОК ООА 14/20 – дополнително термин

Судија Илија Трпков

КОК.бр. 2/20 –13 , 15 И 28 мај

Судија Осман Шабани

КОК.бр. 107/19 – 01 април / КОКООА бр. 11/20 – 09 и 22 април

Судија Огнен Ставрев

КОК бр. 38/20 – 30 Април

Одделение – К

Судија Оља Ристова

К.бр. – 1983/19 – 18 мај

Судија Верка Петковска

К.бр. 863/20 – 21 април и 5 мај

Судија Марин Станевски

К.бр.900/20 – 28 Април

Судија Елена Илиевска Јосифовиќ

К.бр. 1357/20 – 19 мај / К.бр. 884/20 – 29 мај

Судија Билјана Коцевска

К.бр. 605/20 – 02 Април / К.бр. 964/20 – 28 мај

Судија Ѓоко Ристов

К.бр. 660/20 – 01 Април / К.бр. 2051/19 – 08 Април / К.бр. 574/20 – 10 Април / КООА бр. 13/20 – 06 Април

Судија Љубинка Башевска

К.бр. 668/20 – 13 мај /  К.бр. – 838/20 13 мај / К.бр. 804/20 – 15 мај

Дијана Груевска Илиевска

К.бр. 713/20 – 06 и 04 Април / К.бр. 275/20 – 09 Април /

К.бр. 1407/19 –26 Мај , 4 и 9 јуни/ К.бр.. 903/20 – 4 Мај / К.бр. 713/20  – 27 мај /  К.бр. 275 /20 – 27 мај

Судија Фанка Јанчулева Михаиловска

К.бр. 2020/20 – 29 мај

Судија Ленка Давиткова

К.бр. 1878/19 – 29 Април

Судија Славица Андреевска

К.бр. 480/20 – 21 Maj / К.бр. 360/18 –19 Maj / К.бр. 938/20 –15 Mај / К.бр. 835/20 – 12 мај /

К.бр. 811/20 – 19 Mај / К.бр. 853/20 – 14 мај / К.бр. 873/20 – 14 мај.

Судија Софија Лаличиќ

К.бр. 327/20 –25 Мај     К.бр. 747/20 – 6 Јуни

Судија Марија Клетничка Марковска

К.бр.622/20 – 15 Април

Судија Даниела Алексовска Стојановска

К.бр. 735/20 – 26 мај,  К.бр. 933/20 – 26 мај,  К.бр.991/20  – 26 мај

К.бр. 689/20 – 14 мај

Судија Александра Ристеска

К.бр. 864/20 – 19. Мај / К.бр. 765/20 – 19 мај

Со почит Основен кривичен суд Скопје

Препорачуваме

Партнери на Правдико