Бесплатна СОС линија за пријавување изборни нерегуларности | Правдико

Правдико

   

Бесплатна СОС линија за пријавување изборни нерегуларности

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

sos linija izbori neregularnostiВо пресрет на Вонредните парламентарни избори закажани за 11 декември 2016 година, Граѓанската акција „Ние одлучуваме“ отвори бесплатна телефонска линија на која граѓаните ќе можат да пријават повреда на нивното гласачко право.

Повредите на гласачкото право граѓаните може да ги пријавуваат на бесплатната СОС линија 0800 88 888 која ќе биде отворена секој работен ден од 9 до 21 часот, или на е-поштаsos@nieodlucuvame.mk .

Граѓаните можат да ги поднесат пријавите наведувајќи ги своите лични податоци или анонимно. Тајноста и неповредливоста на личните податоци се загарантирани и истите нема да бидат објавени без претходна дозвола од страна на граѓаните кои ја пријавиле повредата.

Ги охрабруваме сите граѓани кои  имаат сознанија за повреда на гласачкото право во форма на агитација, заплашување или друга форма, истото да го пријават на бесплатната СОС линија.

ПРИЈАВИ ПОВРЕДА НА ТВОЕТО ГЛАСАЧКО ПРАВО!

 

Në prag të zgjedhjeve të parakohshme parlamentare të caktuara për më 11 dhjetor të vitit 2016, Aksioni qytetar “Ne vendosim” hapi linjë telefonike falas, ku qytetarët mund t’i denoncojnë shkeljet e të drejtës së tyre për të votuar.

Shkeljet e të drejtës së votës qytetarët mund t’i denoncojnë në linjë falas SOS 0800 88 888, e cila do të jetë e hapur çdo ditë pune prej orës 9 deri në orën 21, ose në e-mail-in: sos@nieodlucuvame.mk .

Qytetarët mund t’i dërgojnë denoncimet e tyre duke i shënuar të dhënat e tyre personale ose në mënyrë anonime. Fshehtësia dhe pacenueshmëria e të dhënave personale janë të garantuara dhe ato nuk do të publikohen pa marrë leje paraprake nga ana e qytetarëve, të cilët e kanë denoncuar shkeljen konkrete.

I inkurajojmë të gjithë qytetarët që kanë njohuri për shkeljen e të drejtës së votës në formë të agjitimit, frikësimit ose në ndonjë formë tjetër, këtë ta denoncojnë në linjën falas SOS.

DENONCO SHKELJEN E TË DREJTËS TËNDE PËR TË VOTUAR!

Препорачуваме

Партнери на Правдико