Бесплатно ин-витро за прво, второ, трето и четврто дете - Предлог измени | Правдико

Правдико

Виртуальное казино Vavada предлагает своим посетителям множество азартных игр, включая популярные слоты, рулетку и покер, а также другие развлечения. Главные достоинства Vavada - это простота использования интерфейса и обширный ассортимент игровых автоматов. Казино Vavada привлекает пользователей разнообразием бонусов и акций. Необходимо помнить о потенциальных рисках, связанных с азартными играми, и важно играть ответственно, устанавливая разумные лимиты на ставки.

   

Бесплатно ин-витро за прво, второ, трето и четврто дете – Предлог измени

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Accelerating-the-Path-to-IND-641x367Основна цел на изменувањето и дополнувањето на Законот за здравственото осигурување е создавање на правен основ за ослободување од плаќање на учество со лични средства на осигурените лица-корисници на право на БПО за користење на здравствените услуги во постапките на биомедицински потпомогнато оплодување спроведени согласно Законот за биомедицинско потпомогнато оплодување за добивање на прво, второ, трето и четврто дете, најмногу до трет неуспешен обид за оплодување за прво, второ, трето и четврто дете, но најмногу до првото успешно породување со прво, второ, трето и четврто живородено дете, во рамките на трите обиди за прво, второ, трето и четврто дете .

Со член 1 од предлог законот за изменување и дополнување на Законот за здравственото осигурување по скратена постапка се утврдува ослободување од плаќање на учество со лични средства на осигурените лица-корисници на право на БПО за користење на здравствените услуги во постапките на биомедицински потпомогнато оплодување спроведени согласно Законот за биомедицинско потпомогнато оплодување за добивање на прво, второ, трето и четврто дете, најмногу до трет неуспешен обид за оплодување за прво, второ, трето и четврто дете, но најмногу до првото успешно породување со прво, второ, трето и четврто живородено дете, во рамките на трите обиди за прво, второ, трето и четврто дете

Целиот текст на предлог законот можете да го превземете ТУКА

Препорачуваме

Партнери на Правдико