Правдико

   

Битолските адвокати го одбележаа Денот на Македонската адвокатура

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Со полагање на свежо свеќе пред бистите на Коле Канински и Јосиф Христовски Ѕвончарот пред Апелациониот суд во Битола, денес битолските адвокати го одбележаа Денот на Македонската адвокатура.

По повод Денот на Македонската адвокатура битолските адвокати одржаа и свечена седница во Основниот суд во Битола на која што се дискутираше за традициите, историскиот развој на адвокатурата како и за новите предизвици.

По завршувањето на свечената седница битолските адвокати положија и свежо цвеќе на гробот на првиот министер за правда на Македонија, д-р Павел Шатев,  иницијатор за основање на Адвокатската комора на Македонија.

Извор: Тера.мк

Партнери на Правдико