Брачни пречки | Правдико

Правдико

   

Брачни пречки

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

aceБрачните пречки отсекогаш биле гледани и анализирани со особено внимание од страна на законодавецот, посебно во современите законодавства. Според Римското право Ex facto oritur jus -правото пред се мора да се приспособува на социјалните потреби во општеството и да биде способно не само да го прати неговиот развоен тек туку и да го поттикнува.

Автор: М-р Александар Георгиев

Прочитај ја целата статија ТУКА

Препорачуваме

Партнери на Правдико