Адвокатски великани | Правдико- Part 3

Правдико

Адвокатски великани

 
 

Објавено: 27/03/2014

Адвокат Јанко Цаца (1881-1968)

На претходно споменатите адвокатски великани му се придружува и биографијата на адвокатот Јанко Цаца, кој во својата фамилија ја отпочна правната професија, а таа ја продолжија неговите потомци, запишувајќи го семејството Цаца, во историјата на…


 
 

Објавено: 18/03/2014

Адвокат Атанасије Сотировиќ (1900-1973)

Во групата на значајни адвокати во Македонија, за време пред и по Втората светска војна влегува и адвокатот Атанасије Сотировиќ. Ако личноста на адвокатот ја цениме по неговата работа и можноста да помогне на граѓанството…


 
 

Објавено: 10/03/2014

Адвокат Филота Фила (1914 – 1983)

Историјата и идентитетот на адвокатурата и правосудството во Македонија по Втората светска војна се поврзува и со името на битолчанецот Филота Фила, истакнат правник, адвокат и борец за правда, кој својата кариера ја отпочна во…


Партнери на Правдико