Трговско право / Стопанство | Правдико - Part 6

Правдико

Трговско право / Стопанство

 
 

Објавено: 20/11/2013

Карактеристики на некои Трговски договори

Договор за градење  Еден од поважните договори кој што се применува во трговскиот промет е договорот за градење, како и другите договори така и овај така и овај вид на договор е составен првенствено од две договорни…


 
 

Објавено: 20/11/2013

Што е сива економија и зошто не треба да ја поддржуваме

ШТО Е СИВАТА ЕКОНОМИЈА? “Сива економија” е вршење на економски активности кои се легални, но не се регистрирани и не се пријавени за даночни цели од страна на поединци, неформални групи или организации. “Црна економија” претставува вршење на…


Партнери на Правдико