Вести | Правдико - Part 1469

Правдико

Вести

 
 

Објавено: 26/11/2013

Ховит побара од ЕП нова позитивна Резолуција за Македонија

Република Македонија без одложување да ги почне преговорите за членство во Европската унија, оти не е само загрозен кредибилитетот на Брисел, туку и на Обединетите нации


 
 

Објавено: 25/11/2013

Хемиска кастрација за осудените педофили?

Владини лица и стручњаците ги оценуваат предложените промени што наскоро треба да се најдат во собраниска процедура.


 
 

Објавено: 25/11/2013

На Денот на толеранцијата Македонија организираше национална дискусија за говорот на омразата

Македонија го одбележа Денот на толеранцијата на 15-ти ноември со национална дискусија за говорот на омразата, во обид да обезбеди поголема верска толеранција и етничко разбирање.


 
 

Објавено: 25/11/2013

Затворски казни за осомничените за тероризам на Евро-сонг

Судот во Азербејџан им изрече казни на 29 лица обвинети за подготовка на терористички напад за време на одржувањето на Евро-сонгот во Баку годинава. На тројца од нив им е изречена казна доживотен затвор..


 
 

Објавено: 25/11/2013

Новиот ЗКП ќе стави крај на „судењето пред судење“

Полициската и обвинителската истрага се надополнуваат, а судската истрага практично се прескокнува, но не се заменува со формална обвинителска истрага, предвидува новиот Закон за кривична постапка во Македонија..


Партнери на Правдико