Criminal Justice v. Racial Justice | Правдико

Правдико

   

Criminal Justice v. Racial Justice

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

criminal-justice-v-racial-justice-runnymede-trustОбвинувањата на некој од сторителите на убиството на Стивен Лоренс на почетокот од 2012 го обнови фокусот на институционалниот расизам во целиот правен систем. Семејството Лоренс требало да чека 18 години за да добие правда. Во ова издание ова се само дел од проблемите обработени на тема расизам и институционалната заштита.

Автор: Kjartan Pall Sveinsson

Издавач:Runnymede

Број на страници: 48

Целото издание може да го превземете ТУКА

 

 

Партнери на Правдико