Дадена е согласност за пренос на акциите издадени од НЛБ Нов пензиски фонд АД Скопје на Позаваровалница Сава д.д. | Правдико

Правдико

   

Дадена е согласност за пренос на акциите издадени од НЛБ Нов пензиски фонд АД Скопје на Позаваровалница Сава д.д.

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Во врска со процесот на продажба на акционерскиот капитал на НЛБ Нов пензиски фонд АД Скопје, Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување – МАПАС ја известува пошироката јавност дека врз основа на доставено Барање од НЛБ Нов пензиски фонд АД Скопје, Советот на експерти на Агенцијата на седница одржана на 22.02.2018 година даде согласност за пренос на 100% од акциите издадени од НЛБ Нов пензиски фонд АД Скопје на Позаваровалница Сава д.д.

Исто така, ја известуваме пошироката јавност дека сите идни поврзани процеси ќе се одвиваат согласно македонското законодавство во најдобар интерес на членовите на пензиските фондови.

Препорачуваме

Партнери на Правдико