Правдико

   

Дебата за заштита на судиите од мешање во нивната независност

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Во организација на Судскиот совет на Македонија денеска ќе се одржи втората тркалезна маса на тема: „Улогата на Судскиот совет и највисоките судови во заштита на судиите од мешање во нивната независност“.

sudskisovet
На тркалезната маса ќе присуствуваат судии и претставници на релевантни институции.

Воведно обраќање ќе има претседателот на Судски совет, Бранко Ушковски, а излагања во врска со темата ќе имаат судии од Апелациските судови.

Извор: 24Вести

Партнери на Правдико