Developing Anti-discrimination Law in Europe | Правдико

Правдико

   

Developing Anti-discrimination Law in Europe

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

developing-anti-discrimination-law-in-europeЦелта на ова издание е да изврши споредување и контраст на антидискриминационото право во 27 држави членки на Европската унија, како и земји со кандидатски статус.

Автори:Isabelle Chopin и Thien Uyen Do

Издавач: European Commission

Број на страници: 156

Целото издание може да го превземете ТУКА

Партнери на Правдико