Дводневна тркалезна маса за ЗКП | Правдико

Правдико

   

Дводневна тркалезна маса за ЗКП

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ во соработка и со финансиска поддршка на Мисијата на ОБСЕ во Скопје организира две дводневни тркалезни маси за Законот за кривичната постапка кои ќе се одржат во следните термини:

– 28-29 јуни 2018 година во хотелот ТЦЦ „Град Плаза“, Скопје и
– 5-6 јули 2018 година во хотелот ТЦЦ „Град Плаза“, Скопје

Предавачи на советувањата ќе бидат д-р Марин Мрчела, судија во Врховниот суд на Република Хрватска и претседател на ГРЕКО, д-р Лаура Велковиќ, адвокат од Загреб и национален експерт и д-р Тодор Витларов, Јавен обвинител на Вишо јавно обвинителство Штип.

Адвокатите кои се заинтересирани да земат учество, задолжително да се пријават во Адвокатската комора на Република Македонија на е-маил: lawyermk@mba.org.mk.

Препорачуваме

Партнери на Правдико