ДЗЛП: Едукативно видео за правото на пристап до личните податоци | Правдико

Правдико

   

ДЗЛП: Едукативно видео за правото на пристап до личните податоци

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

По повод Европскиот ден на заштита на личните податоци, Дирекцијата за заштита на личните податоци во соработка со ЕУ проектот „Поддршка за пристап до правото на заштита на лични податоци“ промовира три едукативни видеа наменети за граѓаните, контролорите и офицерите за заштита на лични податоци.

Партнери на Правдико