Правдико

   

Е-база на судски случаи на Меѓународниот кривичен суд за поранешна Југославија

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Преку оваа база на податоци може да се добие пристап до јавните документи на Меѓународниот кривичен суд за поранешна Југославија од 1994 до денес.

Доколку ги барате најновите судски списи кои се ставени на базата на податоци можете да дојдете до нив со еден клик преку опцијата „Неодамна ставени списи“. Корисниците треба да знаат дека документите се ставаат на оваа јавна база на податоци во рок од 24 часа откако се поднесени во Секретаријатот на Меѓународниот суд. Доколку ви требаат јавни документи на денот на нивното објавување проверете ја интернет страницата на Меѓународниот суд www.icty.org или контактирајте ја Канцеларијата за медиуми на +31 (0)70 512 8752, 5343 или 5356.

За пребарување на видеата:
• Одберете јазик: ’Сите’
• Одберете име на Обвинет: ’Караџиќ Радован’
• Одберете вид на документ: ‘Transcripts/Videos’
• Одберете наслов на документот: Видео
• Одберете опсег на датуми: Внесете ги датумите ’Помеѓу’ ’и’

На секое видео има четири аудио канали: оригинал, англиски, француски и Б/С/Х

За пристап до базата кликнете ТУКА

Партнери на Правдико