Еднодневен семинар на тема: Новините во Законот за парнична постапка | Правдико

Правдико

   

Еднодневен семинар на тема: Новините во Законот за парнична постапка

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Еднодневен семинар на тема:
ЗАКОН ЗА ПАРНИЧНА ПОСТАПКА –
НОВИНИТЕ ВО ЗАКОН ЗА ПАРНИЧНА ПОСТАПКА, ПОСЕБЕН ОСВРТ НА ЗАКОНОТ ЗА ИЗМЕНУВАЊЕ И ДОПОЛНУВАЊЕ НА ЗПП ОД 2015 ГОДИНА –  
8.6.2016 година, од 10:00 – 15:00 часот
Во салата за состаноци на компанијата „Албатрос“  Штип

Согласно целта на измените и дополнувањата на Законот за парнична постапка, за поголема ефикасност, законитост во постапувањето, оневозможување на злоупотребата на правата и завршување на постапките во разумен рок, согласно Европската конвенција за заштита на човековите права, Стопанската комора на Македонија во соработка со Основниот суд – Штип организира еднодневен семинар на тема: Закон за парнична постапка – Новините во Закон за парнична постапка, посебен осврт на Законот за изменување и дополнување на ЗПП од 2015 година.

Содржина:

-Новините во ЗПП од 9.9.2011 година;
-Закон за изменување и дополнување на ЗПП („Службен весник на РМ“, бр. 124 од 23.7.2015 година);
-Состав на судот;
-Постапка за прибавување исправи и документи;
-Докази и изведување на доказите согласно измените на ЗПП;
-Постапка по судски платен налог;
-Постапка по приговор по нотарски платен налог;
-Задолжителна медијација во стопанските спорови.

Повеќе информации ТУКА

Препорачуваме

Партнери на Правдико