Еднодневен семинар: Најновите измени во Законот за извршување | Правдико

Правдико

   

Еднодневен семинар: Најновите измени во Законот за извршување

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

  Еднодневен семинар:
НАЈНОВИТЕ ИЗМЕНИ ВО ЗАКОНОТ ЗА ИЗВРШУВАЊЕ КОЈ ЌЕ ЗАПОЧНЕ СО ПРИМЕНА НА 1 ЈАНУАРИ 2017 ГОДИНА
28.9.2016 година (среда)
10:00-14:00 часот
Стопанска комора на Македонија, сала 1 на 5-ти кат

         Стопанската комора на Македонија на 28.9.2016 година организира еднодневен семинар на тема: Најновите измени во Законот за извршување кој ќе започне со примена на 1 јануари 2017 година.

ПРОГРАМА:
– Воведни напомени за извршувањето и организација на извршителите;
– Новините во Законот при поднесување барање за извршување и приговор  за незаконитости при извршувањето;
– Противизвршување;
– Одлагање и запирање на извршувањето;
– Тарифа за награда и надоместок на другите трошоци за работата на
извршителите (доколку биде донесена);
– Извршување врз паричните побарувања на должникот;
– Извршување врз подвижни предмети;
– Извршување врз недвижности;
– Специфичности на реализацијата на хипотека и реализацијата на залог врз
објекти запишани во имотен лист за предбележување на градба;
– Вонсудска наплата на долгови по основ на веродостојна исправа.

Предавач:
– Антончо Коштанов, извршител.

Повеќе информации ТУКА

Препорачуваме

Партнери на Правдико