Правдико

   

Електронска трговија

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

elektronska_trgovijaКенет К. Лаудон е професор по информациони системи и технологии на Факултетот за бизнис „Штерн“ во рамките на Универзитетот „Њујорк“. Тој е основач на „Азимут интерактив“ и еден од врвните развивачи на материјали за електронско учење и за корпоративни обуки. Коавторот Карол Герсио Травер е главен правен застапник и потпретседател на одделот за деловен развој во „Азимут интерактив“, дипломец на правниот факултет при Универзитетот „Јеил“. Тие ги обработуваат трите најзначајни фактори што имаат влијание на електронската трговија: бизнис-концептите, технолошките можности и социјалните прашања. Со презентирање на вистинити бизнис случаи од областа на електронската трговија, разработени се следниве трендови: Бизнис. Експлозивен раст на електронската трговија во насока на социјалните мрежи, корисничко-генерираните содржини и споделувањето содржини.

Автор: Кенет К. Лаудон

Издавач: Арс ЛАМИНА

Година на издавање : 2010

Број на страни: 860

Повеќе информации

Партнери на Правдико