English Laws for Women in the Nineteenth Century | Правдико

Правдико

   

English Laws for Women in the Nineteenth Century

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

english-laws-for-women-in-the-nineteenth-centuryОваа книга е базирана врз искуството на авторот во поглед  на правата на жената во 19-ти век во Англија, каде отпочнува процес на признавање на правата на жената и нејзино изаднечување пред законот.

Автор: Caroline Sheridan Norton

Издавач: –

Број на страници: 134

Целото издание може да го превземете ТУКА

 

Партнери на Правдико