Правдико

   

Ердоган воведува цензура на интернет

© Copyright 2018 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Со новиот предлог-закон што синоќа беше доставен во Парламентот во Турција е предвидено радиодифузното тело за контрола на радијата и телевизиите да има зголемени овластувања врз интернет медиумите.

Главната опозициска партија смета дека ваквиот закон ќе доведе до дигитална цензура.

Со новата регулатива контролниот орган ќе може да спречи аудио и видео материјали на интернет, објави на социјалните мрежи и филмови, доколку тие претставуваат закана за националната безбедност или пак шират неморал.

Извор: НоваТВ

Партнери на Правдико