ЕУ - што би значела за мене? | Правдико

Правдико

   

ЕУ – што би значела за мене?

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Screenshot_3Уште од своите почетоци, Европската Унија постепено прима нови земји-членки и ги споделува своите суштински вредности: мир, солидарност и демократија. Проширувањето e она што ја дефинира ЕУ, тоа е впишано во нејзината ДНК. Тоа е една од најуспешните политики на ЕУ. Тоа на сите им носи придобивки и претставува неразделен дел од сечии стратешки интереси: заедно сме посилни за да им се спротивставиме на регионалните и глобалните предизвици. Ова е вистина особено денес, со оглед на тоа дека треба да се соочиме со прашања што имаат далекосежно влијание, какви што се глобалната финансиска криза, енергетската безбедност или климатските промени.

Целото издание можете да го превземете ТУКА

 

Партнери на Правдико