Правдико

   

Феноменологија на сајбер криминалитетот

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

10637861_889720094390864_867600706_n-200x300Високотехнолошкиот криминалитет зазема се позначајно место во структурата на современиот криминалитет, а адекватната и навремената реакција на таа категорија на криминал е еден од битните предуслови за понатамошниот развој на општеството. Факт е дека компјутерскиот криминалитет претставува актуелна општествена негативна појава и неговите кривично – правни облици веќе се среќаваат во официјалните статистики на Министерството за внатрешни работи на Република Македонија, притоа забележувајќи појавување и на нови облици на овој вид на криминалитет.

Автор: м-р Марјан Габеров

Прочитај ја целата статија ТУКА

Партнери на Правдико