ФОРУМ: „Фокус група од страна на судството за Коментарот на Законот за спречување и заштита од дискриминација“ | Правдико

Правдико

   

ФОРУМ: „Фокус група од страна на судството за Коментарот на Законот за спречување и заштита од дискриминација“

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ со финансиска поддршка и во соработка со Мисијата на ОБСЕ во Скопје организираат форум за дискусија  „Фокус група од страна на судството за Коментарот на Законот за спречување и заштита од дискриминација“ кое е предвидено да се одржи на 10 декември 2019 година (вторник) во хотел Мериот во Скопје, со почеток во 11:00 часот.

На советувањето е предвидено свои излагања да имаат г-ѓа Лидија Димова, претседател на Основен суд Велес, г-ѓа Бојана Велковска, судија во Основниот граѓански суд Скопје и г-ѓа Жанета Поповска од Мисијата на ОБСЕ во Скопје.

Адвокатите кои се заинтересирани за учество, треба да се пријават на е-маил адресата: lawyermk@mba.org.mk

Препорачуваме

Партнери на Правдико