Форум: Регулатива за работните односи и пазарот на труд во компаниите кои се занимаваат со интелектуални дејности | Правдико

Правдико

   

Форум: Регулатива за работните односи и пазарот на труд во компаниите кои се занимаваат со интелектуални дејности

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

„Регулатива за работните односи и пазарот на труд во компаниите кои се занимаваат со интелектуални дејности“

ФОРУМ на тема:
„Регулатива за работните односи и пазарот на труд во компаниите
кои се занимаваат со интелектуални дејности“

25 септември 2017 година (понеделник)
11:30-15:30 часот
Хотел „Епинал“ – Битола

 Во насока на поефикасно имплементирање на законите во Република Македонија преку ПРОЕКТОТ НА УСАИД „ПАРТНЕРСТВО ЗА ПОДОБРА БИЗНИС РЕГУЛАТИВА“, ќе се организира Форум на тема: „Регулатива за работните односи и пазарот на труд во компаниите кои се занимаваат со интелектуални дејности“.

Целта на Форумот е да се дискутираат теми поврзани со регулативата за работните односи, а кои се спeцифични за компаниите кои се занимаваат со интелектуални дејности и тоа со:

• Регулирање на работните односи во секторот за интелектуални дејности;
• Плати и надоместоци од работен однос;
• Учество на државата во приспособување на потребите на пазарот на труд.
По исцрпувањето на темите, предвидено е време за прашања и дискусија со претставници од бизнис секторот и надлежните институции.

Форумот на тема: „Регулатива за работните односи и пазарот на труд во компаниите кои се занимаваат со интелектуални дејности“ ќе се одржи на 25 септември 2017 година (понеделник), со почеток  во 11:30 часот, во хотелот „Епинал“ – Битола.

Повеќе информации ТУКА

Препорачуваме

Партнери на Правдико