Форум за дискусија: „Прекршочни санкции во случаи на дискриминација; Хармонизација на Законот за спречување и заштита од дискриминација и Законот за прекршоци“ | Правдико

Правдико

   

Форум за дискусија: „Прекршочни санкции во случаи на дискриминација; Хармонизација на Законот за спречување и заштита од дискриминација и Законот за прекршоци“

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ во соработка и со финансиска поддршка на Мисијата на ОБСЕ во Скопје организираат Форум за дискусија „Прекршочни санкции во случаи на дискриминација; Хармонизација на Законот за спречување и заштита од дискриминација и Законот за прекршоци“ на 16 септември 2019 година (понеделник) во просториите на Академијата, Ламела 1, со почеток во 10 часот.

На Форумот е предвидено свои излагања да имаат Хајди Штерјова Симоновиќ, член на Координативното тело за недискриминација и Киро Цветков, Министерство за правда.

Адвокатите кои се заинтересирани за учество, треба да се пријават на е-маил адресата: lawyermk@mba.org.mk.

Препорачуваме

Партнери на Правдико