Форум за дискусија за интер-секциската дискриминација воведена со новиот Закон за спречување и заштита од дискриминација | Правдико

Правдико

   

Форум за дискусија за интер-секциската дискриминација воведена со новиот Закон за спречување и заштита од дискриминација

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Министерството за труд и социјална политика во соработка со Мисијата на ОБСЕ во Скопје организира Форум за дискусија за интер-секциската дискриминација воведена со новиот Закон за спречување и заштита од дискриминација, како и преглед на одредбите на новиот закон.

Настанот ќе се одржи на 10 април (среда) во х. Арка во Скопје, со почеток во 10 часот.

Адвокатите кои се заинтересирани за учество, треба да се пријават на е-маил адресата: lawyermk@mba.org.mk.

Препорачуваме

Партнери на Правдико