(ФОТО) Свечено доделување на лиценци за адвокати во јунска сесија 2017 година | Правдико

Правдико

   

(ФОТО) Свечено доделување на лиценци за адвокати во јунска сесија 2017 година

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

На свеченоста се обрати заменик претседателот на Адвокатската комора на РМ (АКРМ), г. Боро Тасевски, кој во името на Адвокатската комора на РМ на новите адвокати им посака многу успех во работата и им порача да го штитат достоинството и угледот на адвокатурата.

Адвокатите дадоа свечена заклетва дека должноста ќе ја вршат совесно и дека ќе се придружуваат на Уставот, законите, меѓународните договори ратификувани во согласност со Уставот, Статутот на Комората, Кодексот на адвокатската етика и дека во сите свои постапки ќе внимаваат на угледот на адвокатурата како јавна служба.

 

Препорачуваме

Партнери на Правдико