(Фото) Ѕирнете во внатрешностна на Европскиот суд за човекови права | Правдико

Правдико

   

(Фото) Ѕирнете во внатрешностна на Европскиот суд за човекови права

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Eвропскиот суд за заштита на човековите права е меѓународен суд со седиште во Стразбур. Бројот на судии е еднаков на бројот на земји – членки на Советот на Европа што ја ратификувале Конвенцијата за заштита на човековите права и основни слободи. Судот ја спроведува Европската конвенција за човековите права. Негова задача е да следи дали државите ги почитуваат правата и одредбите утврдени со Конвенцијата. Таа задача Судот ја врши преку разгледување на жалбите тнр.апликации што ги поднесуваат физички лица, или во одредени случаи, држави.

Погледнете ја галеријата со фотографии од судот

 –ПРАВДИКО–

Препорачуваме

Партнери на Правдико