Именувани новите директори на ФЗОМ | Правдико

Правдико

   

Именувани новите директори на ФЗОМ

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

fzoФондот за здравствено осигурување на Македонија (ФЗОМ) сака да извести за промена во раководниот кадар на ФЗОМ.

Владата на Република Македонија ги именуваше г-ѓа Кристина Христова и г-дин Орхан Рамадани за вршители на должноста директор на Фондот за здравствено осигурување на Македонија.

Кристина Христова на оваа позиција доаѓа од позицијата директор на секторот за фармација во ФЗОМ, а Орхан Рамадани доаѓа од позицијата директор за поштенски операции и член на Управен одбор на Македонски пошти. Двајцата в.д директори имаат еднакви овластувања, права и одговорности во извршувањето на функциите

Препорачуваме

Партнери на Правдико