Информација за реализација на Заклучок на Владата по однос на неусогласеност на институциите во правосудниот систем при донесување на судските пресуди за работни спорови | Правдико

Правдико

   

Информација за реализација на Заклучок на Владата по однос на неусогласеност на институциите во правосудниот систем при донесување на судските пресуди за работни спорови

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

advВо прилог Ви ја доставуваме Информацијата за реализација на Заклучок на Владата на Република Македонија по однос на неусогласеност на институциите во правосудниот систем при донесување на судските пресуди за работни спорови, со цел Ваше запознавање и унифицирање на петитумите на тужбеното барање кај работните спорови, во правец на цитирање на износот на месечната нето плата, на кој износ адвокатите би требало да бараат тужените да ги пресметаат и извршат исплата на придонесите од задолжително социјално осигурување, односно истите да бидат описно содржани на име бруто плата.

Прилог:  Информација за реализација на Заклучок на Владата на Република Македонија по однос на неусогласеност на институциите во правосудниот систем при донесување на судските пресуди за работни спорови

Извор: Адвокатска комора на РМ

Препорачуваме

Партнери на Правдико