Издавање на имотен лист | Правдико

Правдико

   

Издавање на имотен лист

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

logokatastar

Опис: Доколку сакате да извадите имотен лист за имотот што го поседувате и што е запишан во катастарот на недвижности, потребно е да се обратите на шалтерот за прием во катастарското одделение надлежно за територијата на која се наоѓа недвижноста

Орган што ја издава: Агенција за катастар на недвижности

Потребна документација: 

– Барање за издавање имотен лист

Уплатница со платен надоместок за услугата од 180 денари.

( Можност и за безготовинско плаќање)

Visa

 

Партнери на Правдико