Издавање на историјат од катастарот на недвижности | Правдико

Правдико

   

Издавање на историјат од катастарот на недвижности

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

logokatastar

Опис: За да можете да извадите уверение за историски преглед на извршените запишувања во КН – историјат за имотот што го поседувате и што е запишан во катастарот на недвижности, потребно е да се обратите на шалтерот за прием во катастарското одделение надлежно за територијата на која се наоѓа недвижноста.

Орган што ја издава: Агенција за катастар на недвижности

Потребна документација: 

–  Барање за издавање историјат

Уплатница со платен надоместок за услугата од 600 денари;

( Можност и за безготовинско плаќање)

Visa

 

Партнери на Правдико