Издавање на Потврда за имотна состојба | Правдико

Правдико

   

Издавање на Потврда за имотна состојба

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

logokatastar

Опис: Доколку сакате да извадите потврда дека лицето не е запишано како носител на правото во катастарот на недвижностите (потврда за имотна состојба), потребно е да се обратите на шалтерот за прием во катастарското одделение надлежно за територијата на која се наоѓа недвижноста

Орган што ја издава: Агенција за катастар на недвижности

Потребна документација: 

–  Барање за издавање потврда за имотна состојба

Уплатница со платен надоместок за услугата од 450 денари (за територијата на Република Македонија);

( Можност и за безготовинско плаќање)

Visa

 

Партнери на Правдико