Издавање на уверение за деловна способност | Правдико

Правдико

   

Издавање на уверение за деловна способност

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

hammer

Опис:  Издавање на уверение за деловна способност од страна на Основните судови за потребите на барателот. Во молбата задолжително се наведува за што е потребно да се издаде вакво уверение.

Орган што ја издава: Основните судови во РМ.

Потребна документација: 

– Барање за издавање на уверение за деловна способност

– Уплата од 320,оо ден судска такса на следната сметка:

Назив и седиште на примач: Буџет на РМ
Банка на примач: Народна Банка на РМ
Трансакциона сметка: 100000000063095
Износ: 320,00 денари
Уплатна сметка: 840-XXX(ознака на општината)-03359
Приходна шифра и програма: 722213 00
Цел на дознака: Судскa таксa за уверение

Погледнете ја Листата со ознака на општините

Партнери на Правдико