Издавање на уверение за државјанство | Правдико

Правдико

   

Издавање на Уверение за државјанство

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Drzavjanstvo-dokumenti-TW-2

Опис: Уверение за државјанство на Република Македонија може да се издаде според живеалиштето на граѓанинот или во сите подрачни единици на Министерството за внатрешни работи доколку државјанството е регулирано во регистарот на државјани. Се пополнува лично барање или со полномошно за Уверение за државјанство на Република Македонија.

Орган што ја издава: Уверението  го издава Министерството за внатрешни работи.

Потребна документација:

1. Барање за Уверение за државјанство
2. 100 ден. административна такса (Уплатница)
3. Уплата од 50 ден. на жиро-сметка  (Уплатница)

( Можност и за безготовинско плаќање)

Visa

 

Препорачуваме

Партнери на Правдико