Издавање на уверение за слободна брачна состојба | Правдико

Правдико

   

Издавање на Уверение за слободна брачна состојба

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Screenshot_5

Опис: Издавање на уврение за слободна брачна состојба од страна на Управата за водење на маичните книги за потреби на барателот.

Орган што издава: Уврението за слободна брачна состојба го издава Управата за водење на матичните книги.

Потребна документација:

1. Лична карта или пасош (за идентификација)
2. Барање за издавање на уверение за слободна брачна состојба
3. 50 ден. административна такса (Уплатница)
4. Уплата од 1000 ден. на трезорската сметка, Буџет на РМ (Уплатница)

Погледнете ја Листата со ознака на општините

НАПОМЕНА: Барањето за слободна брачна состојба се поднесува лично или со полномошно заверено на нотар.

( Можност и за безготовинско плаќање)

Visa

Препорачуваме

Партнери на Правдико