Издавање на возачка книшка | Правдико

Правдико

   

Издавање на Возачка книшка

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

_348

Опис: Возачка книшка е јавна исправа што ја издава надлежен орган, во која се запишуваат негативни бодови во прекршочната постапка што се води за прекршоци во областа на сообраќајот на патиштата.

Орган што ја издава: Возачката дозвола ја издава Министерството за внатрешни работи. Возачката книшка се издава врз основа на лично поднесена пријава од возачот до организационата  единица  на  Министерството  за  внатрешни  работи  според  неговото живеалиште.

Потребна документација: 

– пријава за возачка книшка

– уплатница од 100 ден

– фотокопија од лична карта

– фотокопија од возачка дозвола

– 2 фотографии до димензија 3,5 X 4,5 см

( Можност и за безготовинско плаќање)

Visa

Рок на важење на личната карта:

Возачката книшка се издава заедно со возачката дозвола

Партнери на Правдико