Изготвен е текстот на предлог Законот за јавните скијалишта | Правдико

Правдико

   

Изготвен е текстот на предлог Законот за јавните скијалишта

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

sobranie111Согласно заклучокот оа Третата седница на Комитетот за туризам, одржана на 06,03,2015 година, Министерството за транспорт и врски подготви Нацрт верзија на Законот за јавните скијалишта со кои се пропишани условите за уредување, одржување и опремување на јавни скијалишта, обезбедување на услуги на скијалишта, обележување и поставување на сигнализација на скијалишта, користење на превозни средства на скијалишта, безбедност и ред на скијалишта, подучување на скијалишта, како и други прашања што се од значај за користење на скијалишта. 

Целиот текст на предлог законот можете да го превземете ТУКА

Препорачуваме

Партнери на Правдико