Изречени 10 дисциплински мерки во МВР | Правдико

Правдико

   

Изречени 10 дисциплински мерки во МВР

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Вmvrо текот на минатата недела, по спроведена дисциплинска постапка, донесени се 10 решенија против 10 вработени во Министерството поради сторени повреди во работењето, согласно одредбите од член 206 став 1 точки  2 и 3 и член 207 став 1 точка 4 и 8 од Колективниот договор на МВР. Притоа, на седум вработени изречена им е мерка  – „парична казна”, на еден вработен мерка – “запирање на постапката“ и на двајца вработени изречена им е мерка „писмено предупредување“, а станува збор за:

Полицаец во ПС ОН Бит Пазар, СВР Скопје, изречена му е мерка „парична казна“ во висина од 15% од месечната плата за шест месеци (на лице место не изготвил Записник за констатиран прекршок и Покана за глоба, туку тоа го сторил дополнително);

Полицаец во ПС ОН Бит Пазар, СВР Скопје, изречена му е мерка „парична казна“ во висина од 15% од месечната плата за шест месеци (на лице место не изготвил Записник за констатиран прекршок и Покана за глоба, туку тоа го сторил дополнително);

Полицаец во ПС ОН Струмица, СВР Струмица, изречена му е мерка „парична казна“ во висина од 15% од месечната плата за шест месеци (поради невнимание му избегало приведено лице);
Полицаец во ПС ОН Струмица, СВР Струмица, изречена му е мерка „парична казна“ во висина од 15% од месечната плата за шест месеци (поради невнимание му избегало приведено лице);
Полицаец во ПС за ГП и ГН Деве Баир, РЦ за ГР Исток, изречена му е мерка „парична казна“ во висина од 15% од месечната плата за шест месеци (без да изврши детални проверки, процесуирал излез на албански државјанин со невалидна романска лична карта);
Инспектор за НТ со дрога во Отсек за НТ со дрога и оружје, СВР Штип, изречена му е мерка „запирање на постапката“ (неутврдена одговорност);
Полицаец ПС за ГП Ќафасан, РЦ за ГР Запад, изречена му е мерка „парична казна“ во висина од 15% од месечната плата за три месеци (Не евидентирал лице во систем за контрола на патници и возила, кое излегувало од територијата на Р.Македонија);
Полицаец во ПСОН-Карпош, СВР-Скопје, изречена му е мерка „парична казна“ во висина од 15% од месечната плата за шест месеци (бил под дејство на алкохол за време на извршување на работните задачи);
Полицаец за БПС во ПО за БПС-Виница, СВР-Штип, изречена му е мерка „писмено предупредување“ (при санкционирање на лице за сторен сообраќаен прекршок, ја одзеле личната карта наместо ПИ или ВД);
Полицаец за БПС во ПО за БПС-Виница, СВР-Штип, изречена му е мерка „писмено предупредување“ (при санкционирање на лице за сторен сообраќаен прекршок, ја одзеле личната карта наместо ПИ или ВД);

Препорачуваме

Партнери на Правдико