Известување за промена на царинските давачки во рамки на квота за четвр квартал 2015 | Правдико

Правдико

   

Известување за промена на царинските давачки во рамки на квота за четвр квартал 2015

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

carinaЦаринската управа известува дека заради целосно искористување на пропишаната количинa на квотa предвиденa за четвртото тромесечие од 2015 година за Европска унија, има промена на царинските давачки во рамки на квота за стоките кои се распределуваат во тарифниот број 2201.

За овие стоки почнувајќи од 09.10.2015 година царинската стапка во рамки на квота изнесува 12%, наместо досегашната стапка 0%.

Препорачуваме

Партнери на Правдико