Јавната и стручна расправа, по повод тековните Нацрт - амандмани на Уставот на РМ | Правдико

Правдико

   

Јавната и стручна расправа, по повод тековните Нацрт – амандмани на Уставот на РМ

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Се известуваат сите судии дека јавната и стручна расправа, по повод тековните Нацрт – амандмани на Уставот на Република Македонија трае од 27.08.2014 година до 27.09.2014 година.

Screenshot_4

Во овој период секој судија лично или преку Здружението на судиите на Република Македонија може да се вклучи во расправата и своите мислења, сугестии и препораки да ги достави до Здружението на судиите на Република Македонија, каде ќе бидат сублимирани, а потоа проследени до Законодавниот дом.

Во прилог Текстот на Нацртот на амадманите XXXIII, XXXIV, XXXV, XXXVI, XXXVII, XXXVIII, XXXIX на Уставот на Република Македонија; Препорака CM/Rec (2010) 12 на Комитетот на министри на земјите членки за: независност, ефикасност и одговорност на судиите и Анекс на Препораката CM/Rec (2010) 12.

Превземи:

Текст на нацрт амандманите

Извор: Здружение на судии на РМ

Препорачуваме

Партнери на Правдико