Jавни набавки- предности и недостатоци на македонското законодавство споредено со европското законодавство | Правдико

Правдико

   

Jавни набавки- предности и недостатоци на македонското законодавство споредено со европското законодавство

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

slika1Јавните набавки, како релативно нова област, се развиваат под влијание на развојот на Управната постапка, а особено поради фактот што начелата на Управната постапка се востановуваат и кај посебните управни постапки.  Целите на јавните набавки се директно поврзани со начелата. За постигнување на целта на јавната набавка, законодавецот предвидува правила на постапки преку кои се врши доделување договор за јавна набавка.

Автор: м-р Снежана Камиловска

Прочитај ја целата статија ТУКА

Препорачуваме

Партнери на Правдико