Јавност во кривичната постапка (Водич за новинари низ кривичната постапка) | Правдико

Правдико

   

Јавност во кривичната постапка (Водич за новинари низ кривичната постапка)

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

117933Прирачникот “Јавноста во кривичната постапка”, подготвен од страна на Мисијата на ОБСЕ во Скопје и Здружението на јавни обвинители, нуди корисни совети за новинарите како поефикасно да известуваат за судските постапки. Публикацијата дава преглед на сите фази на новата кривична постапка, вклучувајќи ги надлежностите на сите актери во процесот, исклучоците од правото на јавноста да присуствува на судско рочиште, улогата на новинарите за објективно и точно известување од судењата, како и нивната одговорност.

Целото издание можете да го превземите ТУКА

Партнери на Правдико