Како да креирате професионална фактура во 5 едноставни чекори? | Правдико

Правдико

   

Како да креирате професионална фактура во 5 едноставни чекори?

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Процесот на фактурирање често е проблем и тешкотија која одзема многу време на многу бизниси. Во претходната статија Како треба да изгледа Вашата професионална фактура детално ги објаснивме задолжителните елементи кои треба да ги содржи една професионална фактура и од кои зависи успешноста на Вашиот бизнис. Во следните 5 чекори Ви презентираме како во моментално најсовремената и наједноставната апликација  за оперативно работење на македонскиот пазар се прави фактура за една минута.

Чекор 1. Регистрирај се бесплатно и најави се!

 

Чекор 2. Креирајте го Вашиот прв артикл.

– Овој чекор Ви овозможува да ги креирате Вашите производи или услуги, да внесете цена, даночна стапка и шифра.

 

Чекор 3.  Kреирај партнер.

– Креирајте го Вашиот прв партнер. Овој чекор Ви овозможува да ги креирате Вашите партнери, да внесете основни податоци за вашите партнери (контакт лице, даночен број, адреса, телефон и сл.).

 

 

Чекор 4.  Kреирај фактура.

– Креирајте ја Вашата професионална фактура. Во овој чекор внесете го партнерот и датумот на доспевање на фактурата, и потоа венесете го креираниот артикл.

 

 

Чекор 5.  Испрати фактура.

– Фактурата испратете ја електронски или преземете ја во pdf формат за принтање и понатамошно користење, односно испраќање до партнерот по пошта или до вашиот сметководител за книжење.

 

Овие едноставни и брзи чекори во процесот на креирање фактура, како и други функционалности поврзани со комплетно оперативно работење на Вашиот бизнис, можете да ги најдете во ОНИВО  – најсовремената и наједноставна веб апликација за фактурирање и оперативно работење на македонскиот пазар.

Препорачуваме

Партнери на Правдико