Каталог на обуки вo рамки нa Програмата МАТРА - Претпристапна програма за обуки на Владата на Кралството Холандија | Правдико

Правдико

   

Каталог на обуки вo рамки нa Програмата МАТРА – Претпристапна програма за обуки на Владата на Кралството Холандија

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

n_10113_1Комисијата на Министерството за надворешни работи на Кралството Холандија, Европскиот Оддел (DEU) и ASSERИнститутот во соработка со Академијата за локална самоуправа на Хаг и Ecorys Nederland BV во насока на јакнење на институционалните капацитети за владеење на правото во период од 2012-2014 година ги организираат обуките кои можете да ги погледните на линковите кои следат:

 The following four training programmes will take place in 2014:

Alternative Dispute Resolution, 21 September – 1 October 2014 

Application deadline: 27 July

Decentralisation, 19 – 29 October 2014
Application deadline: 24 August

European Procurement, 19 – 29 October 2014
Application deadline: 24 August

 Administration of Justice, 19 – 29 October 2014
Application deadline: 24 August

Administration of Justice, 19 – 29 October 2014
Application deadline: 24 August

>> Admission requirements, how to apply and registration forms

Повеќе информации наwww.asser.nl/matrapatrol

Извор: Академија за судии и јавни обвинители

Препорачуваме

Партнери на Правдико